
El protagonista de l’entrevista del mes de juliol es el periodista Pau Arenos. En Pau escriu sobre cultura gastronomica des dels anys 90, ha publicat 17 llibres (11 d’ells de gastronomia) i es editor del web Cata Mayor de El Periodico de Catalunya a mes de columnista, entrevistador i reporter.
Com a critic gastronomic que ets, quants restaurants has visitat a la teva vida? D’aquestes visites neixen els teus llibres?
No sabria dir-ho amb exactitud, pero un calcul rapid dels ultims 25 anys deixa la xifra d’uns 8.000. No se si son molts o pocs, pero suficients per mi, el meu estomac i fetge i la resta d’organs que em mantenen viu i, mes o menys, en forma. Els llibres neixen de les millors (i pitjors) experiencies, amb l’intent d’explicar que la gastronomia forma part de sistemes culturals complexos. En definitiva, contar histories al voltant de la taula.
Com veus la gastronomia catalana?
Veig un moment d’impas entre la gran revolucio que hem viscut (la tecnologica emocional) i la gran revolucio que esta per vindre, i que no se imaginar. Com ens afectara la IA? Un enciam encara sera un enciam? Hi haura una cuina ‘natural’ per les elits i una altra artificial per les masses? Els cuiners catalans, com tots els altres, hauran de prendre decisions… Ah, i el canvi climatic. Terrorific.
Veiem a les teves xarxes que t’agrada molt cuinar…
Si, es un impuls irrefrenable: menjar a un restaurant i voler cuinar immediatament allo que he menjat. A la meva manera i d’acord amb les meves limitacions. He publicat dos llibres de receptes propies, l’ultim, ‘Cocina en casa’, i el proposit es aportar bones idees, i senzilles.
Parlem de bombolles, com veus la marca Corpinnat?
Veig una marca ben construïda i amb una qualitat i un compromis innegociables. El repte es convertir la marca en substantiu, que sigui una paraula d’us comu i que la gent, de la mateixa manera que demana un cava i un xampany, demani una copa de corpinnat.
Finalment, a una illa deserta nomes et pots emportar 3 vins, quins vins o de quins estils t’emportaries?
Un escumos (Corpinnat, es clar), un borgonya i un priorat. I un kit per potabilitzar aigua.