Xavi Bernet: “Els nostres vins i escumosos són conseqüència de la feina feta a la vinya”

Toni de la Rosa Torelló i Xavi Bernet, de les Caves Júlia Bernet
Toni de la Rosa Torelló i Xavi Bernet, de les Caves Júlia Bernet

Xavi, en una ocasió et vas presentar a tu mateix com a pagès… que és per a tu aquesta professió?

A casa sempre hem viscut de pagès i de ben petit ja jugava amb els conills, les gallines o acompanyava el meu pare a collir les primeres cireres o préssecs. És a dir, jo em presento a mi mateix com a pagès perquè abans de tenir el celler i començar a fer vins i escumosos era pagès, i així és com em continuo sentint.

Els nostres vins i escumosos, no són més que la conseqüència o el resultat de la feina feta a la vinya, i més si nosaltres, apostem per vins amb poca intervenció, francs i que expliquin d’allà on venen. Per tant, per mi, ser pagès, a part d’una professió, és una manera de viure, una manera de preservar i cuidar el nostre territori.

Vinyes de muntanya és un claim que sempre utilitzeu…

Sí, les nostres vinyes estan situades al massís d’Ordal. De fet, aquestes vinyes estan plantades en petites feixes de marges de pedra seca fets pels besavis. Aquestes petites feixes tenen pocs ceps a conseqüència del desnivell de les muntanyes i totes elles estan rodejades de boscos de pi mediterrani. D’aquí que anomenem de les nostres 7,5 hectàrees: vinyes de muntanya.

Sempre penso que estàs orgullós de pertànyer a la marca Corpinnat

Si i tant, ja feia anys que explicàvem tan bé com podíem d’on venien els nostres vins i escumosos, i com es feien, però quan es va presentar la marca CORPINNAT, vam tenir clar que hi encaixàvem, ja que els requisits que la marca demana ja feia anys que els complíem. Formar part d’aquest grup de cellers ens ha permès ser més visibles tot i ser un celler de petites
dimensions.

Què penses de l’enoturisme, en feu?

Penso que és una manera de potenciar i donar a conèixer més el territori. Poder explicar el nostre projecte i els nostres vins en el mateix celler o a peu de les nostres vinyes és la manera més didàctica, per poder arribar a més gent.

No obstant això, l’enoturisme és una part que no hem potenciat prou, però tenim petits projectes previstos per començar aquest mateix any.

Em pots dir tres vins que t’hagin sorprès darrerament?

Celler: Giol de Porera

Viticultor: Jonàs

Vi: Mas dels Caçadors 2016

Celler:  Cal Tiques

Viticultor: Joan Rubió

Ancestral Xarel·lo 202

Celler: Bufadors

Viticultors: Encarna Castillo i Ton Mata

Vi escumós Voranes 2018

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *