Torelló ret homenatge a la Costa Brava amb una edició especial del seu Brut Reserva 2014

Torelló Viticultors, celler familiar situat a l’Alt Penedès, presenta el vi escumós Torelló Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014. Elaborat amb raïms veremats a mà de les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada de ceps propis de la finca Can Martí. Es tracta d’un escumós Brut Reserva amb més de 4 anys de criança en ampolla.  

L’etiqueta sleeve (o de màniga retràctil) ret homenatge a la Costa Brava, un lloc únic per les seves cales, platges i pobles. En ella es pot veure un cap roig, peix de roca de color vermell i cobert d’espines molt present en les aigües i en la gastronomia de la zona. Precisament a les espines de la il·lustració apareixen els noms de les poblacions més emblemàtiques de la Costa Brava, des de Blanes a Portbou.  

Aquest vi escumós de qualitat està acollit des de l’1 de febrer de 2019 a Corpinnat, la nova marca col·lectiva de la Unió Europea de la qual Torelló forma part juntament amb vuit cellers més de prestigi, que vol situar els vins escumosos nascuts al cor del Penedès entre els millors del món.

La finca Can Martí pertany a la família Torelló des del 1395 i ocupa 135 hectàrees al municipi de Gelida (comarca de l’Alt Penedès). A la finca es conserven dues masies medievals, Can Martí de Dalt, seu agrícola, i Can Martí de Baix, seu del celler i on s’ubiquen les instal·lacions.  

Torelló conrea amb certificació ecològica les varietats de raïm blanc Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Malvasia, Chardonnay i Muscat, i les negres, Garnatxa, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir i Syrah.  

Cada varietat de raïm es verema manualment en el seu punt òptim de maduració i es transporta ràpidament fins les premses per evitar la seva oxidació, arribant els raïms sencers i en perfectes condicions. Previ pas del raïm per la taula de selecció, es realitza per separat el premsat de cada varietat, suaument, aprofitant només la primera premsada. El “most flor”, que, vinificat amb cura donarà com a resultat excel·lents vins blancs, rosats i negres.   

Vinyes pròpies, cultiu ecològic, verema manual, vinificació a la propietat i llargues criances defineixen els seus escumosos. Torelló només elabora vins escumosos de qualitat de llarga criança, vins DO Penedès, Marc i oli d’oliva extra verge.  

Varietats de raïm: Xarel·lo: 38%, Macabeu 40%, Parellada 22%

Anyada 2014. La verema d’aquest any va venir marcada per un hivern i un estiu suaus que van provocar una maduració del raïm molt lenta i equilibrada. Les suaus temperatures acompanyades de les pluges que hi va haver a l’estiu van evitar un estrès hídric a la vinya. La producció i l’estat sanitari del raïm van ser òptims.

Criança: Mínim de 48 mesos de criança en ampolla. Cada any de criança es dur a terme el ‘poinetage’ o remogut de l’ampolla, és a dir, es posen en suspensió les lies amb l’objectiu d’enriquir el vi escumós en aromes i sabors, i de potenciar els efectes de la autòlisi.

Nota de tast

Visual: color groc or nou, reflexos daurats, net i transparent amb formació de rosari constant.
Olfactiva: en nas aporta aromes llaminers, a fruits secs, menta i fonoll conjuntament amb fruita confitada i llevat.
Gustativa: l’entrada en boca té nervi, frescor i notes llamineres mantenint un record que aporta una ferma estructura.
Maridatge: és un vi escumós ideal per a qualsevol ocasió i brindis, des de l’aperitiu i com acompanyament de qualsevols tipus de menjar.

www.torello.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *