Torelló indica la data de degollament en les seves ampolles de Corpinnat

El degollament és l’última acció que es duu a terme en el procés d’elaboració d’un vi escumós de qualitat produït pel mètode tradicional. Consisteix a extreure els llevats, o mares, que queden dins de l’ampolla després d’haver realitzat la segona fermentació.

Després de la fermentació i criança dels escumosos, els llevats que queden a l’interior de l’ampolla han de ser extrets perquè els vins surtin al mercat nets i transparents. Mitjançant el procés de remogut, els llevats són transportats per gravetat cap al coll de l’ampolla i amb el degollament es destaparà la mateixa per a expulsar aquests llevats restants. Tot seguit es procedirà a afegir el licor d’expedició (si escau) i a col·locar el tap de suro tradicional.

Des de fa uns mesos Torelló incorpora la data de degollament en les contra-etiquetes, amb indicació de mes i any. Amb això es pretén donar més informació al consumidor. Després del degollament i posterior ensurat es fa necessari que el vi escumós es recuperi -per un període no inferior a tres mesos- de l’acte brusc que suposa destapar les ampolles després d’anys criant-se en la tranquil·litat del celler. Durant aquest temps s’integrarà el carbònic i el licor d’expedició, en el cas que el porti.

Torelló es dedica des de fa dècades a l’elaboració de vi escumós de llarga criança i entenem que l’evolució posterior en ampolla després del degollament és totalment recomanable. Els nostres escumosos estan preparats per a això, ja que van ser elaborats amb vins base amb gran capacitat d’envelliment i, després del degollament, guanyaran en complexitat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *