Maria Mata, nova Presidenta dels Joves Confrares del Cava

La sadurninenca Maria Mata ha rellevat a Carles Jiménez  com a Presidenta de la
Jove Confraria del Cava. Maria Mata és llicenciada en Administració i Direcció
d’Empreses per la Universitat d’Staffordshire (UK)  i la seva vinculació amb el Cava vé des de fa generacions on ha treballat a empreses com Freixenet, Torres i des
del 2009 Mascaró, on desenvolupa la tasca d’obertura de mercats exteriors.

 

 

L’objectiu que es marca la nova Junta presidida per Mata és continuar amb l’estrategia I LOVE CAVA iniciada el 2010, incorporant Noves activitats que animin als joves a voler conèixer i saber més sobre el Cava. La gran novetat que organitzaran per la Setmana del Cava 2013  serà la primera edició del Concurs MasterCava que se celebrarà durant el Cavatast a Sant Sadurní d’Anoia el primer cap de setmana d’octubre.

TVE Catalunya visita la verema 2013 de Cavas Torelló

Aquest dies hem acabat la primera fase de la verema a Cavas Torelló amb la recol·lecció de les varietats mes primerenques, el Chardonnay i la Pinot Noir que cultivem a la nostra finca de Can Martí de Baix. Un equip de TVE Catalunya ens ha visitat per gravar imatges de la nostra verema manual i de l’entrada del raïm a la sala de premses. A més a més també s’han interessat per la marxa de les exportacions de Cava en general i dels Caves Torelló en particular. Aquest reportatge de 2 minuts l’ha recollit l’Informatiu Migdia d’ahir dia 26 i a continuació us trobareu el link (mireu a partir del minut 9´18”)

http://www.rtve.es/alacarta/videos/linformatiu/linformatiu-migdia-26-08-13/2005878/

En pocs dies començarà la segona fase, el gruix de la verema, amb les
varietats tradicionals del Cava, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, que aquestes han
madurat 15 dies més tard.

Empieza la vendimia 2013 en Cavas Torelló (I)

Este pasado lunes 19 de agosto a las 7h de la mañana, recién salido el sol, comenzó la primera fase de la vendimia 2013 en Cavas Torelló. Hasta dia de hoy, y en los días previos, no ha habido ningún tipo de inclemencia meteorológica por lo que se puede decir que va a ser una vendimia tranquila y de mucha calidad. Hemos empezado con las variedades de maduración más temprana plantadas en nuestra finca de Can Martí, Chardonnay y Pinot Noir, y mañana acaba esta primera fase de vendimia.

La segunda fase se llevará a cabo a principios del mes de septiembre con la recolección del resto de variedades y especialmente con las tradicionales del Cava, Macabeo, Xarel.lo y Parellada. Como siempre en estas fechas la atención la dirigimos al cielo esperando unas condiciones meteorológicas favorables que permitan culminar con éxito el proceso de maduración de nuestras uvas.

La viña y el viento

En Cavas Torelló estamos en periodo pre-vendimia, a pocos días de la misma, y la uva va madurando lentamente. Precisamente en este momento, el viento es uno de los factores que inciden sobre la viña.

 

Su presencia provoca un aumento de la transpiración  y facilita la aireación de la uva. Una excesiva humedad puede provocar la aparición de alteraciones nada deseadas como la Botrytis o el Mildiu. Además su presencia, no olvidando que estamos en verano, ayuda a disminuir la sensación de calor de todos aquellos que llevan a cabo las labores de recolección.

 

Beeee…..ovejas en Can Martí

 

En las 11 hectáreas que conforman la parcela de las «terres de les Planes» de
nuestra finca Can Martí «trabaja» un rebaño de ovejas. Pastan por la
viña y alrededores, se comen la hierba y también fertilizan. No les gusta la
uva verde por lo que a falta de 15 días para la vendimia, no se la comen.

 

 

 

De esta manera también contribuyen a la reducción de maquinaria agrícola con los consiguientes beneficios para el medio ambiente.