Anidación en caja-nido Torelló

Un nido de carbonero común dentro de la caja de Torelló
Caja del Torelló Collection anidada, con puesta de huevos de carbonero

La magia de la naturaleza hace que ocurran cosas tan bonitas como esta. La vida se abre camino en una caja de Torelló convertida en caja-nido para carboneros. Estos espabilados pajarillos habitan en gran parte de Europa y Asía y son muy comunes aquí en Catalunya.

En las fotos vemos como una hembra ha puesto los huevos en este nido construido por un amigo de Torelló, que utilizó la caja de madera de nuestro Collection y la colgó en el jardín de su casa, en Sanaüja (La Segarra). El carbonero común es un pájaro que mide unos 14 centímetros y tiene un amplio número de cantos, llegando a las 30 notas.

El carbonero es un ave sedentaria, que nidifica fácilmente en bosques, parques, incluso zonas ajardinadas de las ciudades y en nidos artificiales, como es el caso que mostramos. Suelen rellenar sus nidos con musgo, pelo, lana y plumas. En cada puesta, la hembra suele poner entre seis y ocho hueveos.

Según nos comenta Jordi, el creador de esta caja-nido,  en 15 días podríamos ver los primeros polluelos. ¡Esperamos que nazcan sanos y podamos verlos revolotear pronto!

Nidificació a caixa-niu Torelló

Un niu de mallarenga amb ous, a la caixa de fuesta de Torelló

La màgia de la naturalesa fa que ocorrin coses tan boniques com aquesta. La vida s’obre camí en una caixa de Torelló convertida en caixa-niu per a mallarengues. Aquests espavilats ocellets habiten en gran part d’Europa i Àsia i són molt comunes aquí a Catalunya.

A les fotos veiem com una femella ha post els ous en aquest niu construït per un amic de Torelló, que va utilitzar la caixa de fusta del nostre Collection i la va penjar al jardí de la seva casa, a Sanaüja (La Segarra). La mallarenga comuna és un ocell que mesura uns 14 centímetres i té un ampli nombre de cants, arribant fins a les 30 notes.

La mallarenga és un ocell sedentari, que nidifica fàcilment a boscos, parcs, fins i tot zones enjardinades de les ciutats i a nius artificials, com és el cas que mostrem. Solen emplenar els seus nius amb molsa, pèl, llana i plomes. En cada posta, la femella sol posar entre sis i vuit ous.

Segons ens comenta en Jordi, el creador d’aquesta caixa-niu, en 15 dies podríem veure els primers pollets. Esperem que neixin sans i puguem veure’ls voletejar aviat!

Nesting in a Torelló nest-box

Chickadee nest with eggs in a Torelló wooden case
Chickadee nest with eggs in a Torelló wooden case

The magic of nature makes beautiful things like this happen. Life makes its way into a Torelló box converted into a nesting box for chickadees. These clever little birds inhabit a large part of Europe and Asia and are very common here in Catalonia.

In the photos we can see how a female has laid her eggs in this nest built by a friend from Torelló, who used the wooden box from our Collection and hung it in the garden of his house, in Sanaüja (La Segarra). The great tit is a bird that measures about 14 centimetres and has a large number of songs, reaching up to 30 notes.

The great tit is a sedentary bird, which nests easily in woods, parks, even in city gardens and in artificial nests, as in the case shown here. They usually fill their nests with moss, hair, wool and feathers. Each time the female usually lays between six and eight eggs.

According to Jordi, the creator of this nest-box, we could see the first chicks in 15 days, and we hope they hatch healthy and we can see them fluttering around soon!