Els nostres escumosos en l’Anuari dels vins 2019 de El País

L’Anuari dels vins El País, dirigit per Pilar Molestina, en la seva edició 2019, atorga: 92 punts als escumosos Torelló 225 Brut Nature i Gran Torelló Brut Nature, i 90 punts al Torelló Finca Can Martí.

Amb més de 5.500 vins i cellers, destaca que:

“D’entre els caves catats no hi ha ni un de sol que passo desapercebut. L’ordre de puntuació no va en funció de la qualitat del producte, sinó més aviat mesura el grau de complexitat de cadascun d’ells, que bé és cert és una cosa subjectiva i orientativa. Els caves estan molt ben fets, són subtils, delicats i més o menys saborosos, però cap d’ells deixa indiferent”


Nuestros espumosos en el Anuario de los Vinos 2019 El País

El Anuario de los Vinos El País, dirigido por Pilar Molestina, en su edición 2019, otorga a 92 puntos a los espumosos: Torelló 225 Brut Nature y Gran Torelló Brut Nature y 90 al Torelló Finca Can Martí.

Con más de 5.500 vinos y bodegas, destaca que:
“De entre los cavas catados no hay ni uno solo que pase desapercibido. El orden de puntuación no va en función de la calidad del producto, sino más bien mide el grado de complejidad de cada uno de ellos, que bien es cierto es algo subjetivo y orientativo. Los cavas están muy bien hechos, son sutiles, delicados y más o menos sabrosos, pero ninguno de ellos deja indiferente”

Nou vi Mas de la Torrevella, un homenatge a la masia més antiga de la familia

Torelló Viticultors presenta Mas de la Torrevella, un vi blanc, jove, ecològic i elaborat 100% amb raïm chardonnay, collit a mà i de vinyes pròpies.

Des del Mas de la Torrevella, situat en un turó de la Finca Can Martí, a Gelida, al peu de les Muntanyes d’Ordal, es contempla la imponent zona vitivinícola del Penedès. Avui dia, aquest mas és la seu agrícola del celler de Torelló Viticultors. De les seves vinyes neix ara un nou vi, fresc i   afruitat, ideal per donar la benvinguda al bon temps.  

El document més antic que es posseeix de la història de la família Torelló (datat a 17 de juny de 1395) fa referència precisament a quan el Senyor de Gelida va establir una emfiteusi – cens- sobre el Mas de Torrevella – actual ubicació de la Finca Can Martí i de les seves masies- a favor de l’avantpassat familiar per línia directa, en Jaume Miquel. Així se cita en el centenari document: li cedia amb “totes les seves cases, edificis, camps, vinyes, terres, boscos, horts, honors i altres possessions que són del Mas o que li pertanyeran en un futur, siguin les que siguin”.

El vi Mas de la Torrevella s’elabora seguint els compromisos de Torelló: vinyes pròpies, cultiu ecològic, verema manual i vinificació a la propietat. Aquests principis defineixen tots els seus vins, acollits a la DO Penedès i escumosos, sota marca de qualitat Corpinnat.

Nota de tast
DO Penedès, subzona Muntanyes d’Ordal. Sòls argilo-calcaris

Anyada: 2018.

Varietats: Chardonnay ecològic de la Vinya del Tuta, de la finca Can Martí. Raïms collits a mà, en caixes de 25 kg. Veremats els dies 22 i 23 d’agost de 2018. Embotellat el 12 d’abril de 2019.

Vinificació: En dipòsit d’acer inoxidable, a baixa temperatura. Producció: 5.003 ampolles

Notes de tast

Color groc verdós molt net. Aroma intens de fruita tropical i exòtica madura, on en evolució apareixen notes cítriques. En boca té una entrada agradable, bona acidesa, carnós i notes dolce. Es confirmen les notes de fruita tropical, delicades i n’apareixen de fruita blanca madura.

Maridatge: La seva versatilitat enriqueix des d’arrossos i fideuà fins a carns blanques. Ideal per acompanyar tempures, peix i marisc.

Temperatura de servei: 8 a 10°C.

Nuevo vino Mas de la Torrevella, un homenaje a la masía más antigua de la familia

Torelló Viticultors presenta Mas de la Torrevella, un vino blanco, joven, ecológico y elaborado 100% con uva Chardonnay, cosechado a mano y de viñas propias.

Desde el Mas de la Torrevella, situado en un cerro de la Finca Can Martí, en Gelida, al pie de las Montañas del Ordal, se divisa la imponente zona vitivinícola del Penedès. Hoy en día, esta masia es la sede agrícola de la bodega de Torelló Viticultors. De sus viñas nace ahora un nuevo vino, fresco y afrutado, ideal para dar la bienvenida al buen tiempo. 

El documento más antiguo que se posee de la historia de la familia Torelló (datado a 17 de junio de 1395) hace referencia precisamente a cuando el Señor de Gelida estableció una enfiteusis – censo – sobre el Mas de la Torrevella – actual ubicación de la Finca Can Martí y de sus masías- a favor del antepasado familiar por línea directa, Jaume Miquel. Así se cita en el centenario documento: le cedía con “todas sus casas, edificios, campos, viñas, tierras, bosques, huertos, honores y otras posesiones que son del Mas o que le pertenecerán en un futuro, sean las que sean”. 

El vino Mas de la Torrevella se elabora siguiendo los compromisos de Torelló: viñas propias, cultivo ecológico, vendimia manual y vinificación a la propiedad. Estos principios definen todos sus vinos, acogidos a la DO Penedès y espumosos, bajo la marca de calidad Corpinnat.

Nota de cata

DO Penedès, subzona Montañas del Ordal. Suelos argilo-calcáreos

Añada: 2018. 

Variedades: Chardonnay ecológico de la Viña del Tuta, de la finca de Can Martí. Uvas vendimiadas a mano, en cajas de 25 kg. Vendimiadas los días 22 y 23 de agosto de 2018. Embotellado el 12 de abril de 2019.

Vinificación: En depósito de acero inoxidable, a baja temperatura. Producción: 5.003 botellas

Color amarillo verdoso muy limpio. Aroma intenso de fruta tropical y exótica madura, donde en evolución aparecen notas cítricas. En boca tiene una entrada agradable, buena acidez, es carnoso y con notas golosas, se confirman las notas de fruta tropical delicadas y aparecen de fruta blanca madura.

Maridaje: Su versatilidad enriquece desde arroces y fideuà hasta carnes blancas. Ideal para acompañar tempuras, pescado y marisco.

Temperatura de servicio: De 8 a 10 °C.

New Torelló white wine, a tribute to the oldest family country farm

From Mas de la Torrevella, located on a hill on our Can Martí Estate in Gelida, at the foot of the Ordal Mountains, one can see the impressive winegrowing region of Penedès. Today, the mas is the agricultural centre of Torelló Viticultors cellar. From these vines now a new wine is born, fresh and fruity, ideal for welcome the good weather.

In fact, the oldest document we possess of the history of our family (dated on 17th June 1395) refers to the emphyteusis (hereditary lease) established by the Lord of Gelida over Mas de Torrevella, the current location of the Can Martí Estate and its country houses, in favour of the Torelló’s family ancestor by direct lineage, Jaume Miquel. Thus, is referred in the document:  with “all its houses, buildings, fields, vineyards, lands, woods, allotments, honours and other possessions belonging to the Mas or which will pertain to it in the future, whatever they may be.”

Mas de la Torrevella wine is made following Torelló compromises: Its own vineyards organic cultivation, harvesting by hand and vinification on the property. These principles define all its

still wines, gathered under the DO Penedès, and its sparkling wines, under the quality brand Corpinnat.

Tasting notes

DO Penedès, subzone Ordal Mountains. Clay-calcareous soils.

Vintage: 2018.

Varieties: organic Chardonnay from the Tuta Vineyard on Can Martí Estate. Grapes harvested by hand, in 25 kg boxes, on 22nd and 23rd August 2018.

Vinification: In stainless steel tanks at low temperature. Bottleled on 12th April 2019. Production: 5.003 bottles

Vol: 12%.

Clean greeny-yellow colour. Intense aroma of mature tropical and exotic fruit, which in evolution citric notes appear. In the mouth it has a pleasant entrance, good acidity, fleshy with sweet notes, confirming the delicate tropical fruit notes and mature white fruit also appears.

Pairing: Its versatility enriches from rices and fideuà (seafood dish based on short noodles) to white meats, tempuras, fish and shellfish.

Serving temperature: 8º C to 10º C