Qui diu que no hi ha llarga vida després del desgorjament d’un corpinnat?

Torelló 225 2013
Torelló 225 2013

A Torelló, constantment tastem i gaudim ampolles que van ser desgorjades fa 2, 3 o més anys. Si bé és cert que al llevar el tap observem que queda dur, estret i que ha perdut elasticitat, no és menys cert que l’escumós ha evolucionat positivament, que adquireix notes d’evolució i oxidatives que donen molta complexitat i plaer. I sobretot, que demostren l’alta qualitat del mateix i la seva capacitat de guarda.

No tots els escumosos són capaços de ser guardats diversos anys després del seu desgorjament, sinó només aquells que van ser elaborats amb escumosos de llarga criança, amb vins base potents i amb gran estructura.

¿Quién dice que no hay larga vida después del degüelle de un corpinnat?

En Torelló, constantemente catamos y disfrutamos de botellas que fueron degolladas hace 2, 3 o más años. Si bien es cierto que al sacar el tapón observamos que queda duro, estrecho y que ha perdido elasticidad, no es menos cierto que el espumoso ha madurado positivamente, que adquiere notas de evolución y oxidativas que dan mucha complejidad y placer. Y sobre todo que demuestran la alta calidad del mismo y su capacidad de guarda.

No todos los espumosos son capaces de ser guardados varios años después del degüelle sino solo aquellos que fueron elaborados como espumosos de larga crianza, con vinos base potentes y con gran estructura.