The 2018 harvest in Torelló

The 2018 harvest on our Can Martí estate, the 66th since we created our first bottle of cava, lasted over 30 days.

It started on 13th August and finished on 27th September, with one or two interruptions due to the storms and the wait for the maturing of a couple of varieties. To tell the truth, 2018 will be remembered as the year with the most rain in our memory, in all four seasons, which led to a delay of 10 days in the harvest compared to the year before. The rainfall on our estate from January to September 2018 was 822 litres per square metre.

The 11 varieties, ecologically cultivated, were harvested by hand and quickly transported to the cellar in small trailers or 25kg boxes. Some small pockets of mildew were detected in the most sensitive varieties but, being harvested by hand, the grapes were preselected on the vine so affecting only the production but not the quality. This was the first harvest since we have formed part of the Association of wine-growers and producers Corpinnat (AVEC) and was audited by Bureau Veritas. www.corpinnat.com

The wines resulting from this climatologically complex harvest, are characterised by a surprising balance between the acidity and degree of alcohol, an essential aspect for long-aging sparkling wines like ours.

Verema 2018 a TORELLÓ/ Vendimia 2018 en TORELLÓ

La verema 2018 a la nostra Finca Can Martí, la nº 66 des que vam elaborar la primera ampolla de Cava, ha durat més de 30 dies.

Es va iniciar el 13 d’agost i va finalitzar el 27 de setembre amb alguna interrupció a causa de les tempestes i a l’espera de maduració d’alguna varietat. De fet 2018 serà recordat com l’any de més pluja del nostre record, a les quatre estacions, que va portar a un retard de la verema de 10 dies respecte a l’any anterior. Les precipitacions de pluja de gener a setembre 2018 a la nostra finca van ser de 822 litres per m2.

Les 11 varietats, conreades en ecològic, es van veremar a mà i van ser ràpidament transportades al celler en petits remolcs o caixes de 25kg. Van ser detectats petits focus de Míldiu a les varietats més sensibles però, al veremar a mà, el raïm va ser pre-seleccionat a la vinya, afectant només a la producció i no a la qualitat. Aquesta ha estat la primera verema des que formem part de l’Associació de Viticultors i Elaboradors Corpinnat (AVEC) i ha estat auditada per Bureau Veritas.

Els vins resultants de la collita, complexa climatològicament, es caracteritzen per un sorprenent equilibri entre l’acidesa i el grau alcohòlic, aspecte esencial pels escumosos de llarga criança com els nostres.

 ——————————————————————————————————————–

La vendimia 2018 en nuestra Finca Can Martí, la nº 66 desde que elaboramos la primera botella de Cava, ha durado más de 30 días.

Se inició el 13 de Agosto y finalizó el 27 de Septiembre con alguna interrupción debido a las tormentas y a la espera de maduración de alguna variedad. De hecho 2018 será recordado como el año con más lluvia de nuestro recuerdo, en las cuatros estaciones, lo que llevó a un retraso de la vendimia de 10 días con respecto al año anterior. Las precipitaciones de lluvia de Enero a Septiembre 2018 en nuestra finca fueron de 822 litros por m2.

Las 11 variedades, cultivadas en ecológico, se vendimiaron a mano y fueron rápidamente transportadas a la bodega en pequeños remolques o cajas de 25 kg. Fueron detectados pequeños focos de Mildiu en las variedades más sensibles pero, al vendimiar a mano, la uva fue preseleccionada en la viña, afectando sólo a la producción pero no a la calidad. Esta ha sido la primera vendimia desde que formamos parte de la Asociación de viticultores y elaboradores Corpinnat (AVEC) y ha sido auditada por Bureau Veritas.

Los vinos resultantes de la cosecha, compleja climatológicamente, se caracterizan por un sorprendente equilibrio entre la acidez y el grado alcohólico, aspecto esencial para los espumosos de larga crianza como los nuestros.

 

Torelló Rosa d’Abril es solidaritza amb Vi per Vida

Torelló es suma a Vi per Vida, el projecte impulsat pel conegut sommelier Xavier Ayala. Vi per Vida és una associació sense ànim de lucre que té l’objectiu de sensibilitzar i recaptar fons en favor de la investigació del càncer i la metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).

El vi escollit ha estat el rosat Rosa d’Abril 2018, jove, fresc i aromàtic, elaborat amb raïms ecològics macabeu, malvasia i syrah de la finca Can Martí. Xavier Ayala va visitar el celler aquesta passada verema i va viure en primera persona la fermentació del most que s’ha convertit en un Vi per Vida.

——————————————————————————————————————-

Torelló se suma a Vi per Vida, el proyecto impulsado por el conocido sommelier Xavier Ayala. Vi per Vida es una asociación sin ánimo de lucro que tiene el objetivo de sensibilitzar y recaudar fondos en favor de la investigación del cáncer y la metástasis del Institut de Recerca Biomédica (IRB Barcelona)

El vino escogido ha sido el rosado Rosa de Abril 2018, joven, fresco y aromático, elaborado con uvas ecológicas macabeu, malvasia y syrah de la finca Can Martí. Xavier Ayala visitó la bodega esta pasada vendimia y vivió en primera persona la fermentación del mosto que se ha convertido en un Vi per Vida.

14 vinos y cavas Torelló entre los 96 y 91 puntos en la Guía Peñín 2019

En el mes de Octubre siempre se espera la nueva edición de la Guía Peñín con más de 12.000 vinos catados de más de 2.200 bodegas.

La de 2019 otorga a 14 de nuestros vinos y cavas entre los 96 y los 91 puntos, reconocimiento que ayuda a mejorar año tras año y a seguir perseverando en la calidad.

Además, el Gran Torelló Brut Nature “Grandes Añadas 2008” consigue Podio, tanto en el formato 75cl (95 puntos), como en el formato Magnum (96 puntos) considerado un vino excepcional.

La semana pasada tuvimos ocasión de dar a catarlos en el XIX Salón Peñín de los Mejores Vinos de España.

—————————————————————————————————————-

Al  mes d’Octubre sempre s’espera la nova edició de la Guia Peñín amb més de 12.000 vins catats de més de 2.200 cellers.

La de 2019 atorga a 14 dels nostres vins i caves entre els 96 i els 91 punts, reconeixement que ajuda a millorar any rere any i a seguir perseverant en la qualitat.

A més,  el Gran Torelló Brut Nature “Grans Anyades 2008” aconsegueix Podi, tant en el format 75cl (95 punts), com en el format Magnum (96 punts) considerat un vi excepcional.

La setmana passada vam tenir ocasió de donar a catar-los en el XIX Saló Peñín dels Millors Vins d’Espanya.