Torelló Collection 2010, 98 puntos en Semana Vitivinícola

Botella de Torelló Collection 2010 delante de la viña
Botella de Torelló Collection 2010 delante de la viña

El Torelló Collection 2010, el espumoso más exclusivo de la histórica bodega del Penedès, ha obtenido 98 puntos – la máxima puntuación – en la conocida guía de vinos de La Semana Vitivinícola. Además, el panel de cata de la guía ha escogido al Torelló Collection 2010 como espumoso de su Top 2021. La Semana Vitivinícola, revista técnica del sector desde 1945, acaba de presentar la 11ª edición de su guía de vinos y aceites, tras haber catado 1717 vinos.

El Torelló Collection 2010 es un espumoso de más de 10 años de crianza, elaborado con las variedades xarel·lo (37%), macabeo (36%) y parellada (27%) de viñedos propios de la finca Can Martí, ubicada en Gelida (Alt Penedès). Este espumoso es un brut nature – sin adición de azúcares ni ningún tipo de licor – y es descrito por la guía como un vino “fragante y maduro”, “cremoso en boca, estructurado, equilibrado y muy largo”.

Torelló Collection 2010, 98 punts en Semana Vitivinícola

Detalle de la etiqueta del Torelló Collection 2010
Detalle de la etiqueta del Torelló Collection 2010

El Torelló Collection 2010, l’escumós més exclusiu del celler ha obtingut 98 punts – la màxima puntuació – a la coneguda guia de vins de la Semana Vitivinícola. A més, el panell de tast de la guia ha triat al Torelló Collection 2010 com a escumós del seu Top 2021. La Semana Vitivinícola, revista tècnica del sector des de 1945, acaba de presentar la 11a edició de la seva guia de vins i olis, després d’haver catat 1717 vins.

El Torelló Collection 2010 és un escumós de més de 10 anys de criança, elaborat amb les varietats xarel·lo (37%), macabeu (36%) i parellada (27%) de vinyes pròpies de la finca Can Martí, situada a Gelida (Alt Penedès). Aquest escumós és un brut nature – sense addició de sucres ni cap mena de licor – i és descrit per la guia com un vi “fragant i madur”, “cremós en boca, estructurat, equilibrat i molt llarg”.

Las cenas Corpinnat Gastronòmic, todo un éxito

Patio de la masía, con los asistentes a la cena

Durante los meses de junio y julio Torelló participó en el primer festival Corpinnat Gastronòmic, ciclo de actividades en apoyo a la hostelería y para ayudar a dinamizar las visitas a las bodegas y el territorio. Se organizaron 9 cenas en el patio de la masía familiar de Can Martí, de la mano de diferentes restaurantes de todo el territorio catalán. Los diferentes chefs y sus equipos ofrecieron sorprendentes menús, maridados con vinos y espumosos de larga crianza de Torelló. Para conseguir una experiencia lo más completa posible, las jornadas empezaban con una visita a la bodega y cavas. Además las cenas iban acompañadas de la música en directo de un deejay.

Los restaurantes que hemos tenido en Torelló Viticultors este 2021 han sido: Passadís del Pep, Sidrería La Muralla (Cambrils), Kauai (Gavà Mar), Mordisco (Barcelona), Syrah (Girona), Botafumeiro (Barcelona), Pinotxo – La Boqueria (Barcelona), Cal Ticus (Sant Sadurní), David Molina (Lleida).

En todas las cenas se colgó el cartel de aforo completo, consiguiendo que más de 360 personas disfrutaran de la experiencia en Torelló. Ante el éxito de esta primera edición, la familia Torelló tiene intención de continuar con la iniciativa e invitar a otros cocineros y restaurantes a venir a la bodega, en unas futuras jornadas.

Els sopars Corpinnat Gastronòmic, tot un èxit

Sopar del restaurant Sidreria la Muralla, de Cambrils

Als mesos de juny i juliol Torelló va participar en el primer festival Corpinnat Gastronòmic, cicle d’activitats en suport a l’hostaleria i per ajudar a dinamitzar les visites als cellers i al territori. Es van organitzar 9 sopars al pati de la masia familiar de Can Martí, de la mà de diferents restaurants de tot el territori català. Els diferents xefs i els seus equips van oferir sorprenents menús, maridats amb vins i escumosos de llarga criança de Torelló. Per a aconseguir una experiència el més completa possible, les jornades començaven amb una visita al celler i caves. A més, els sopars anaven acompanyats amb la música en directe d’un dj.

Els restaurants que hem tingut a Torelló Viticultors aquest 2021 han estat: Passadís del Pep, Sidrería La Muralla (Cambrils), Kauai (Gavà Mar), Mordisco (Barcelona), Syrah (Girona), Botafumeiro (Barcelona), Pinotxo – La Boqueria (Barcelona), Cal Ticus (Sant Sadurní), David Molina (Lleida).

A tots els sopars es va penjar el cartell d’aforament complet, aconseguint que més de 360 persones gaudissin de l’experiència a Torelló. Davant l’èxit d’aquesta primera edició, la família Torelló té intenció de continuar amb la iniciativa i convidar a altres cuiners i restaurants a venir al celler, en unes futures jornades.

Corpinnat Gastronòmic dinners, a great success

Torelló’s sommelier, explaining one of the wines

During the months of June and July Torelló took part in the first Corpinnat Gastronòmic festival, a cycle of activities in support of the hotel and catering industry and to help boost visits to the wineries and to the region. Nine dinners were organized in the courtyard of the Can Martí family farmhouse, by different restaurants from all over Catalonia. The different chefs and their teams offered surprising menus, paired with Torelló wines and long-aged sparkling wines. In order to make the experience as complete as possible, the journeys began with a visit to the winery and caves. In addition, the dinners were accompanied by the live music from a deejay.

The restaurants that we have had in Torelló Viticultors this 2021 have been: Passadís del Pep, Sidrería La Muralla (Cambrils), Kauai (Gavà Mar), Mordisco (Barcelona), Syrah (Girona), Botafumeiro (Barcelona), Pinotxo – La Boqueria (Barcelona), Cal Ticus (Sant Sadurní), David Molina (Lleida).

All the dinners were sold out, with more than 360 people enjoying the experience in Torelló. Given the success of this first edition, the Torelló family intends to continue with the initiative and invite other chefs and restaurants to come to the winery in future actions.

Some of the dishes of seafood, from the Botafumeiro restaurant