Molts contents amb els puntuacions de James Suckling 2023!

Estem molt satisfets per les puntuacions rebudes de James Suckling. El tastadors han qualificat els nostres vins amb les següents puntuacions:

Torelló Collection 2012: 92 punts.

Gran Torelló 2016: 91 punts.

Torelló Tradicional Brut Nature 2017: 91 punts.

Gran Crisalys 2020: 91 punts.

La nota de tast del Torelló Collection 2012 és la següent:

Un escumós gustós amb sabors intensos. Anacards torrats, pinyons, mel i moniatos. Molt intens, completament sec i salí en boca, amb un paladar subtil.

La nota de tast del Gran Torelló 2016 és la següent:

Aromes a llevats, massa mare, llimones, pomes i anacards. Sec i molt intens en paladar, amb notes de pa i pell de llimona. Final llarg.

La nota de tast del Torelló Tradicional Brut Nature 2017 és la següent:

Escumós fresc i sec, amb aromes de pera, llimones, pomelo i massa mare. Amb cos mitjà i bombolles fines i un final cremós i equilibrat. Xarel·lo, Macabeu i Parellada, de raïm ecològic.

I la nota de tast del Gran Crisalys 2020 és la següent:

Aromes de pomelo, pell de pera, albercoc i avellanes torrades. Texturitzat i fenòlic, amb un cos complet i matisos fumats. Final agradable. Raïm ecològic.   

Sens dubte és una molt bona notícia pels nostres vins escumosos Corpinnats i pels nostres vins de la D.O. Penedès.

Muy satisfechos con las puntuaciones de James Suckling 2023

Estamos muy satisfechos por las puntuaciones recibidas por parte de James Suckling 2023. Los catadores han calificado nuestros vinos y vinos espumosos, con las siguientes puntuaciones:

Torelló Collection 2012: 92 puntos.

Gran Torelló 2016: 91 puntos.

Torelló Tradicional Brut Nature 2017: 91 puntos.

Gran Crisalys 2020: 91 puntos.

La nota de cata del Torelló Collection 2012 es la siguiente:

Un espumoso con sabores intensos. Anacardos tostados, piñones, miel y boniatos. Muy intenso, completamente seco y salino en boca, con un paladar sutil.

La nota de cata del Gran Torelló 2016 es la siguiente:

Aromas a levadura, masa madre, limones, manzanas y anacardos. Seco y muy intenso en paladar, con notas de pan y piel de limón. Final largo.

La nota de cata del Torelló Tradicional Brut Nature 2017 es la siguiente:

Espumoso fresco y seco, con aromas a pera, limones, pomelo y masa madre. Con cuerpo mediano y burbujas finas, y un final cremoso y equilibrado. Xarel·lo, Macabeo y Parellada de uvas ecológicas.

Ya la nota de cata del Gran Crisalys 2020 es la siguiente:

Aromas a pomelo, piel de pera, albaricoque y avellanas tostadas. Texturizado y fenólico, con un cuerpo completo y matices ahumados. Final agradable. Uva ecológica.

Sin duda es una muy buena noticia para nuestros vinos espumosos Corpinnats y para nuestros vinos de la D.O. Penedès.

Very satisfies with the James Suckling 2023 scores

We are very satisfied for the scores that we have been obtained from James Suckling 2023. The wine tasters have qualified our wines and sparkling wines with the following scores:

Torelló Collection 2012: 92 points.

Gran Torelló 2016: 91 points.

Torelló Tradicional Brut Nature 2017: 91 points.

Gran Crisalys 2020: 91 points.

The tasting note of the Torelló Collection 2012 is:

A savoury sparkling here with intense flavours. Roasted cashews, pine nuts, honey and some roasted sweet potatoes. Quite intense, bone-dry and saline on the palate with a subtle, melted perlage. Drink now.

The tasting note of the Gran Torelló 2016 is:

Quite a yeasty nose showing plenty of sourdough, cooked lemons, apples and cashews. Bone-dry and pretty intense on the palate full of sour bread and lemon zest. Lengthy finish. Drink now.

The tasting note of the Torelló Tradicional Brut Nature 2017 is:

A fresh, fragrant and dry sparkling with aromas of pear skins, lemons, grapefruit and sourdough. Medium-bodied with fine bubbles and a balanced, creamy finish. Xarel·lo, Macabeu and Parellada. From organically grown grapes. Drink now.

And the tasting note of the Gran Crisalys 2020 is:

This has notes of grapefruit, pear skins, apricots and toasted hazelnuts. It’s textured and phenolic, with a full body, subtly smoky undertones and a nicely weighty finish. From organically grown grapes. Drink now.

Without a doubt is a fantastic news for our corpinnat sparkling wines and our D.O. Penedès wines.

Pau Arenós “Veig Corpinnat com una marca ben construïda, de gran qualitat i amb un compromís innegociable”

Pau Arenós i Paco de la Rosa Torelló
Pau Arenós i Paco de la Rosa Torelló

El protagonista de l’entrevista del mes de juliol és el periodista Pau Arenós. En Pau escriu sobre cultura gastronòmica des dels anys 90, ha publicat 17 llibres (11 d’ells de gastronomia) i és editor del web Cata Mayor de El Periódico de Catalunya a més de columnista, entrevistador i reporter.

Com a crític gastronòmic que ets, quants restaurants has visitat a la teva vida? D’aquestes visites neixen els teus llibres?

No sabria dir-ho amb exactitud, però un càlcul ràpid dels últims 25 anys deixa la xifra d’uns 8.000. No sé si són molts o pocs, però suficients per mi, el meu estómac i fetge i la resta d’òrgans que em mantenen viu i, més o menys, en forma. Els llibres neixen de les millors (i pitjors) experiències, amb l’intent d’explicar que la gastronomia forma part de sistemes culturals complexos. En definitiva, contar històries al voltant de la taula.

Com veus la gastronomia catalana?

Veig un moment d’impàs entre la gran revolució que hem viscut (la tecnològica emocional) i la gran revolució que està per vindre, i que no sé imaginar. Com ens afectarà la IA? Un enciam encara serà un enciam? Hi haurà una cuina ‘natural’ per les elits i una altra artificial per les masses? Els cuiners catalans, com tots els altres, hauran de prendre decisions… Ah, i el canvi climàtic. Terrorífic.

Veiem a les teves xarxes que t’agrada molt cuinar…

Sí, és un impuls irrefrenable: menjar a un restaurant i voler cuinar immediatament allò que he menjat. A la meva manera i d’acord amb les meves limitacions. He publicat dos llibres de receptes pròpies, l’últim, ‘Cocina en casa’, i el propòsit és aportar bones idees, i senzilles.

Parlem de bombolles, com veus la marca Corpinnat?

Veig una marca ben construïda i amb una qualitat i un compromís innegociables. El repte és convertir la marca en substantiu, que sigui una paraula d’ús comú i que la gent, de la mateixa manera que demana un cava i un xampany, demani una copa de corpinnat.

Finalment, a una illa deserta només et pots emportar 3 vins, quins vins o de quins estils t’emportaries?

Un escumós (Corpinnat, és clar), un borgonya i un priorat. I un kit per potabilitzar aigua.