TORELLÓ «FRESH» BRUT RESERVA

Torelló, bodega familiar situada en el Alt Penedès, presenta el Cava Torelló Fresh Brut Reserva 2015 elaborado con uvas vendimiadas a mano de las variedades Malvasía, Xarel.lo, Macabeo y Parellada de cepas propias de la finca Can Martí.

Se trata de un Cava fresco en cuyo cupaje predomina la Malvasia, una variedad con un perfil aromático muy peculiar en el que destacan notas florales y frutales.

Variedades:

Malvasía: 50%

Xarel.lo: 18%

Macabeo: 16%

Parellada: 16%

Suelo:

Arcillo-calcáreos. Los suelos de la finca Can Martí se han formado a partir de sedimentos provenientes del Macizo del Garraf depositados hace miles de años. En general los suelos de la finca son profundos, de texturas medias (con dominio de texturas francas), con un contenido de materia orgánica bajo y niveles de carbonatos altos.

Añada 2015:

La vendimia 2015 vino marcada por un invierno en el que recibimos una intensa nevada a principios de Febrero muy beneficiosa. Una primavera seca con temperaturas suaves dio paso a un verano muy caluroso, especialmente el mes de Julio y unas tímidas lluvias en el mes de Agosto. Todas las variedades presentaron un estado sanitario perfecto y dieron lugar a vinos base para Cava de excelente calidad.

Crianza y degüelle:

Se trata de un Cava Reserva con una crianza mínima de 15 meses y de un  Brut con una pequeña adición de licor de expedición.

Nota de Cata

VISUAL: Limpio y brillante. Color amarillo pálido con ribete dorado. Burbuja fina y persistente con desprendimiento constante

OLFATIVA: En nariz es fresco (twist de limón), e inicialmente presenta notas florales (rosa blanca) y de frutas exóticas (mango, maracuyá) muy peculiares de la variedad Malvasia.

GUSTATIVA: En boca se confirma la frescura, resaltan las notas almibaradas y de fruta tropical. Carbónico bien integrado, buena acidez y equilibrado

MARIDAJE: Ideal como aperitivo o primera copa, también acompaña entrantes con presencia de fruta y postres.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Torelló, celler familiar situat al Alt Penedès, presenta el Cava Torelló Fresh Brut Reserva 2015 elaborat amb raïms veremats a mà de: Malvasia, Xarel·lo, Macabeu i Parellada de ceps propis de la finca Can Martí.

Es tracta d’un Cava fresc amb predomini de la Malvasia, varietat amb un perfil aromàtic molt peculiar on destaquen les notes florals i afruitades

Varietats

Malvasia: 50%

Xarel·lo: 18%

Macabeu: 16%

Parellada: 16%

Sòl

Argilo-calcari. Els Sols de la finca Can Martí s’han format a partir de sediments provinents del Massís del Garraf dipositats fa milers d’anys. En general els sòls de la finca són profunds, de textures mitjanes (amb domini de textures franques), amb un contingut de matèria   orgànica baix i nivells   de carbonats alts.

Anyada 2015

La verema 2015 vingué marcada per un hivern en el que vàrem rebre una intensa nevada a principis de febrer, molt beneficiosa. Una primavera seca amb temperatures suaus va donar pas a un estiu molt calorós, especialment el mes de Juliol i unes tímides pluges al mes d’Agost. Totes las varietats presentaren un estat sanitari perfecte, obtenint vins base per a Cava d’excel·lent qualitat.

 Criança i desgorjat

Es tracta d’un Cava Reserva amb una criança mínima de 15 mesos i d’un  Brut amb una petita adició  de licor d’expedició.

 Nota de Tast

VISUAL: Net i brillant. Color groc pàl·lid amb rivet daurat. Bombolla fina i persistent amb despreniment constant.

OLFACTIVA: En nas és fresc (twist de llimona), inicialment presenta notes florals (rosa blanca) i de fruites exòtiques (mango, maracujà) molt peculiars de la varietat Malvasia.

GUSTATIVA: En boca es confirma la frescor, ressalten les notes almivarades i de fruita tropical. Carbònic ben integrat, bona acidesa i equilibrat.

 MARIDATGE:

Ideal com aperitiu o primera copa, també acompanya entrants amb presència de fruita i postres.

GRAN TORELLÓ 220 GANA LA MEDALLA DE ORO EN DECANTER 2017

El Gran Torelló Brut Nature Gran Reserva «grandes añadas» 2008, el Cava de més criança de la nostra bodega amb 100 mesos de criança  en botella, acaba de rebre la Medalla d’Or i 95 punts en el Decanter World Wine Awards 2017. Sens dubte un èxit que s’uneix a altres reconeixements que ha aconseguit aquest Cava elaborat amb les varietats tradicionals; Macabeo, Xarel.lo i Parellada de les vinyes més velles de la nostra finca de Can Martí.

——————————————————————————————————————–

El  Gran Torelló Brut Nature Gran Reserva “grandes añadas” 2008, el cava de más crianza de nuestra bodega  con 100 meses de crianza en botella, acaba de recibir la Medalla de Oro y 95 puntos en los Decanter World Wine Awards 2017. Sin duda un éxito que se une a otros tantos reconocimientos que ha conseguido este cava elaborado con las variedades tradicionales Macabeo, Xarel.lo y Parellada de los viñedos más viejos de nuestra finca de Can Martí.